torsdag 17. november 2011

Feed my soul

Novembermørke kan være en utfordring for humøret, og ikke minst når det pakkes inn i regn og lavt skydekke. Da gjelder det å oppsøke fargene og lyset der det finnes, og suge det til seg. Som i formiddag da jeg var ute og løp i lysløypa bak huset vårt. Våt ble jeg, men jeg fant gull:
En annen kilde til sjeleføde og farger i november har vært disse sokkene, som i stor grad har blitt produsert i lange og til dels tørre møter. Jeg elsker Kaffe Fassett-garnet til Regia:

Oppskrift: Nesten akkurat sånn som jeg lærte det som 14-åring, men med sammensying i tåspissen i stedet for felling hele veien frem.
Garn: Regia 4tr Design Line by Kaffe Fassett, farge 04259
Pinner: 2,5 mm bambus
Hot? Så det lyser av dem!

søndag 13. november 2011

Julegaven til Lerke og Dukke-Pipp er klar

Lerke har en liten dukkesøster. Siden vi bruker fuglenick her i bloggen kan vi kanskje kalle henne Pipp. I fjor fikk Pipp Fuglemamma-body, strømpebukse og rød kjole til jul. I år har jeg laget en liten vinterklesgarderobe til henne.
Oppskrift: Fra Familiens Juleidéer 2010. Bortsett fra strømpene, de har jeg strikket etter egen oppskrift.
Garn: Drops Merino. Jeg arvet garnet da svigermoren min døde i fjor. Det har blitt vasket pga røyklukt. Jeg synes det hadde litt dårlig tvinn, tråden fliset seg veldig lett opp, men jeg er usikker på om det skyldes vasken eller om det var slik allerede før en runde i vaskemaskinen. (Jeg puttet nøstene inn i en nylonstrømpebukse med en knute mellom hvert nøste, det fungerte fint.)
Pinner: Bambus nr 3.
Hot? Ja, jeg synes i alle fall Pipp ble veldig fin, og nå skal hun nok holde seg god og varm når vinteren endelig kommer til Nord-Norge. (Vi har enda ikke fått mer snø enn den som jeg har vist frem på bilder tidligere...)


fredag 4. november 2011

Med islands-genser og pesk-hua

Dette bildet fant jeg i albumet mitt. En liten Fugleunge, for mange, mange år siden. I hjemmestrikket islands-ullgenser som mamma hadde laget til meg, og pesk-lue (hua på min dialekt) av reinskinn. En ganske bestemt ung dame, allerede da.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...