søndag 22. april 2012

Lerkes tunika

Lerke trengte en ny genser. Yndlingsgenseren hennes, som jeg strikket da vi bodde i Cambridge for to år siden, hadde blitt både slitt og kort på ermene. Jeg spurte henne hva hun hadde lyst på, og svaret var krystallklart: En rosa genser! Gjerne flere forskjellige rosafarger. Lerke går i friluftsbarnehage og bruker ullgenser nesten året rundt. Det kan være litt tungt å svelge noen morgener for ei jente som er veldig glad i fine kjoler og å pynte seg. Derfor valgte jeg å strikke den nye genseren som en tunika. Den er akkurat kort nok til at det ikke blir altfor klumpete under boblebuksa, men likevel lang nok til å passere som kjole. Og siden Lerke vokser som en rakett for tida tenker jeg at litt ekstra lengde å vokse i heller ikke skader, slik at tunikaen passer også til høsten igjen. Rakettvoksefarten har forøvrig også effekt på fotlengden. Jeg oppdaget at sokkene til Lerke ikke lenger hadde skaft, fordi hælen hadde blitt dratt lenger og lenger oppover skaftet til sokken minnet mer om en ankelsokk. Så da ble det matchende strømper til tunikaen.


Oppskrift: Tunikaen er et Dropsmønster, strømpene er egendesign.
Garn: Tunikaen er strikket i Karisma. Det er første gang jeg prøver dette garnet. Så langt virker det ok, og det var ganske billig også. Strømpene er strikket i rosa Sterk fra DSA med rest av Karisma til mønsteret.
Hot? Jepp. Den er jo rosa!


10 kommentarer:

Elisabeth sa...

Nydelig tunika til Lerke! Så lurt å lage tunika istedet for genser, det er klart den passerer som kjole ;) Fargen er super for jenter i rosaalderen også...

Ha en flott søndag videre!

Husmorspira sa...

Nyyydelig!!

strikkeforsker sa...

Fiiiiin tunika og strømper, den unge dame må være lykkelig. Velkommen til det lyserøde, pynteparadis, min ældste er i samme fase.

Lena sa...

Den er rigtig fin og en skøn, skøn farve. Den kan jeg godt forstå hvis hun er glad for.

PS. Mit absolut ynglingssjal er Adamas Shawl strikket i Isagers alpaca 1. Florlet og blødt. Og sjovt at strikke.

mimouna sa...

Flott sett, og Karisma er et greit garn også. Praktisk med superwash til barnehageklær. Den rosa perioden er vel obligatrisk for alle småjenter. ;)

Charlotte sa...

Denne var kjempefin. Tenker hun blei fornøyd med ny kjolegenser. Er ikke så lett å kombinere det som er nok jentete med mest praktisk bestandig, men da er vi jo heldige som strikker selv og kan ta noen lurer vrier her og der :) Takk for kommentarer i bloggen min. Så fint at du er litt i gang igjen. Har savnet deg :)

Systro sa...

Den var da ordentlig søt! Tenkjer den vert mykje brukt på kalde dager! Stilig med match i match med strømper til!

Liisa sa...

Supersnygg! Det gäller att komma på vad som kan funka som de små vill ha! :)

Hege sa...

Kjempefin! Her er rosa perioden over ser det ut som... Begynner å få store unger.

Monstermønster sa...

Tunika var en god ide til ull, men allikevel pyntet. Nydelig dyp rosafarge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...