fredag 31. august 2012

Hør meg, hør meg, blomst så blå...

For tida leser jeg Tordivelen flyr i skumringen for Hauk. Selv om han egentlig kan lese godt nok selv nå til at han sluker bøker som f.eks. Dødslekene er jeg glad for at han enda vil sitte i sofaen med meg om kveldene og høre på høytlesning mens jeg strikker. I går kveld leste vi kapittelet der Selandriaen blomster for første gang. Og når jeg nå skulle blogge om denne lua og pulsvantene som jeg har tyvlånt-designet selv slo det meg at Selandria kunne være et passende navn på disse blå pynteplaggene.Oppskrift: Selandria. Strikket med inspirasjon fra lueoppskriften Gemma og pulsvarmeroppskriften Fetching. Dersom det er interesse for det kan det hende at jeg skriver ned en mer utførlig oppskrift senere.
Garn: Viking alpakka-silke. Dette var første gang jeg strikket med dette garnet, og jeg er så langt veldig godt fornøyd. Garnet har vakkert skinn, og ser ikke ut til å sige og vokse altfor mye til tross for høyt innhold av silke.
Pinner: Rundpinne og strømpepinne nr 3. Jeg har strikket med mindre pinner enn garn-banderolen ber om, det kan ha vært en medvirkende årsak til at plaggene ikke siger.
Størrelse: Lua var egentlig strikket som en liten og nett sommerlue til meg selv. Men så ble pulsvantene for små, og det endte opp med at det blir Lerke som skal få pynte seg i Selandria-settet når hun skal til byen eller i teater. Til barnehagebruk tror jeg ikke garnet holder nemlig. De er litt store til henne, så kanskje de er ca 8 år?

Og apropo Lerke: Hvordan i all verden har hun egentlig rukket å bli så stor? Se på det siste sokkeparet hennes! Og det er nesten for smått allerede:Oppskrift: Standard lester, 2 r 2 vr strikket ovenfra. Denne gangen med 40 masker.
Pinner: Strømpepinner nr 3.
Garn: Sterk fra DSA og Karisma fra Drops.
Størrelse: 29/30!

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Et nydelig blått sett! Jeg har ikke prøvd dette garnet, men de reklamerer heftig for det på garnbutikken min ;) Tordivelen flyr i skumringen er en klassiker som vil holde seg i mange generasjoner. Den fenger den mest utålmodige selv om handlingen til tider går sakte framover. Jeg har lest den for klassen min, og alle elsket den. Selv har jeg den på lydbok, skal spare den til en lengre biltur for da hører nemlig hele familien på spennende lydbøker :)
Søte sukkertøyssokker til Lerke også. Går ikke hun siste året i barnehagen nå? Tiden går fort, men alle aldre har sin sjarm......

Guro sa...

Lekkert sett!
Jeg svermer fortsatt litt for den silkealpakkaen jeg brukte i en drops-jakke jeg tror vi begge har strikket. Noe så delikat, både å strikke og ha på seg
(Bare synd at jeg har krympet ut av den. Silke er ikke tilgivende der, dessverre.)

Ulla sa...

Lækre sager, det alpakka-silke garn lyder som luksus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...