tirsdag 23. oktober 2012

Lille-LerkeLille-Lerke er en dukke som skal representere Lerke i barnehagen. En slags avatar. Alle barna har hver sin dukke som de bruker i samlingstunden om morgenen sammen med et veggteppe med lommer. De barna som er tilstede den dagen putter sin dukke i hver sin lille lomme. Hvis noen barn er syke blir deres dukke puttet i en egen "sykeseng-lomme", og hvis noen har fri blir de puttet i "fri-lommen". Lerkes avdeling har ikke brukt dukkene eller hatt slikt teppe på en stund, men nå skal de i gang igjen og Lille-Lerke er klar.

Slik ser (deler av) veggteppet til Lerkes avdeling ut. Jeg sydde det i helga, på dugnadsoppdrag fra barnehagen. Fargevalgene er preget av at dette er et restestoff-prosjekt...

Teppet er hengt fast i stolpene på avdelingens lavvo. Lerke går nemlig i friluftsbarnehage, og hennes avdeling har fast base i fjæra hvor de leveres ferdig påkledte til utedag. De spiser, hviler og har inneaktiviter i lavvoen.

Alle barna får utdelt en dukke hver som foreldrene skal "personifisere" på ulike måter. Dukkene ble kjøpt på Ikea for mange år siden, og går i arv til nye barn når de store slutter. Slik så utgangspunktet ut.

Jeg lagde langt brunt hår til dukken, og strikket klær som lignet på Lerkes. Nærmere bestemt rosa tunika og strømper, og lyserosa hullmønstret sjal, makent til disse og dette.


Snøen jeg skrev om i forrige innlegg har regnet vekk, men jeg rakk å løpe meg en morgentur i en frossen og snøkledt lysløype og ta noen fine vinterbilder. Og nå i kveld snør det igjen. Heldigvis har både Lille-Lerke og Store-Lerke ulltøyet klart til i morgen (men jeg tror Store-Lerke trenger litt nytt snart...)


5 kommentarer:

Fríða sa...

så fiiin hun blev! og sikke en dejlig idé.
kh.fra Island
Frida

Losarinas mor sa...

Lille Lerke er så fin !
Og hvilken god ide det med dukker.
Ude børnehave- det er noget, jeg synes er en ganske god ide !
Sne. Det pynter :)

Elisabeth sa...

Så lurt! I stedet for vanlig navnetavle. Idè å overbringe til barnehagen her :)

Ulla sa...

Fantastisk ide. Sikke sød Lerke-dukken er. Respekt for udendørs børnehave i Norgen :-)

Linda sa...

Det er altså en sød ide! Både for barnet selv, som har sin egen helt særlige dukke - og for de andre børn som personificerer dukken, og garanteret er henne og snakke lidt til den når hun er syg.
Meget bedre end de flade billeder med velcro som Oskars vuggestue brugte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...