torsdag 25. oktober 2012

Kort sommer, langt sjal

Sommeren i Nord Norge er kort og intens. Så sjalet som sprang ut fra pinnene mine sammen med de første grønne knoppene i juni endte opp med å bli ferdigfotografert på nakne grener sammen med den første snøen i oktober.Dette sjalet heter Mezquita og er designet av Roxanne Yeun. Mezquita betyr moské på spansk, og sjalet er oppkalt etter Mezquita-katedralen i Cordoba som en gang var en maurisk moské og som nå er en katolsk kirke. I følge Wikipedia inneholder bygningen dessuten steinsøyler som opprinnelig var en del av et romersk tempel som sto på samme sted. Oppskriften finnes som gratis PDF på Ravelry.
Fasongen på sjalet er langt og smalt. Det er konstruert ved at man først legger opp masker til den nederste blondekanten og strikker denne over hele sjalets lengde, og deretter er det rettstrikkede partiet over formet med shortrows. Dermed ender man opp med et sjal som egner seg godt som halstørkle.
Oppskrift: Mezquita shawl.
Garn: Rowan Kidsilk Haze, bare litt over 25 gram på hele sjalet.
Pinner: Nr 5.
Hot: Ja, varmt og fjærlett.
Til: Dette sjalet skal gis i gave til en av de som har hjulpet meg med å få i land det store prosjektet mitt. Foreløpig skal det pakkes pent inn og legges til side til anledningen kommer.

8 kommentarer:

Hanne sa...

Flott sjal!! Det gjør seg jo godt i vintersolen også!

Systro sa...

Skal sei du har slått deg på sjal-strikkinga! Det eine lekrare enn det andre! Dette lunar nok godt i halsen!

Monstermønster sa...

Fin overskrift!

Og flott sjal, fnugglett.

Losarinas mor sa...

Du skaber nogle meget smukke sjaler :)

Hege sa...

Ser veldig mykt og deilig ut!
Ha ei fin helg :)

Elisabeth sa...

Så nydelig! Så fjærlett at det ser ut til å kunne fly avgårde med vinden :) Nydelig vårfarge også, lyser nok opp litt vinterstid :)

Lena sa...

Det er superflot - skøn farve og det vejer jo ingenting.

Kjerringkraft sa...

For et nydelig sjal! Jeg fatter ikke at du rekker å strikke så mye, stum av beundring! (Logger av og legger opp til ny genser.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...