fredag 7. desember 2012

Luke 7: Å sagge eller ikke sagge...

Hauk er en gutt med sterke meninger om hva han liker og ikke liker å ha på seg. Når det gjelder luer skal de helst sagge. Altså være veldig lange. Mor vil gjerne gi han strikkegaver, så til jul i fjor strikket jeg en laaaaang lue. Faktisk var den vel så lang at den ikke ble helt ferdig til julaften, så Hauk fikk en pakke med en halvstrikket lue, med pinner i, som mor overtok igjen med en gang den var pakket opp for å strikke videre. I alle fall, lua ble ferdig, og den ble godt mottatt. Bortsett fra en ting: Den var for vid. Dermed ble den ikke brukt. Forsøk på strategisk toving nede rundt kanten hjalp ikke. Til slutt gjorde mor kort prosess og kastet lua i vaskemaskinen. Resultatet ble en deilig lodden lue som er helt perfekt passe - men den sagger ikke. Så da ligger den der i skuffen da. Forrige lørdag lot Hauk seg overtale til å bruke den på spasertur til butikken, i 10 minusgrader. Men på skolen holder den ikke. Jaja.

"Oppskrift": Ribbestrikket lue med "skru", dvs at ribben flytter seg ett hakk for hver stripe. Strikket laaaang og felt av.
Garn: Pt3/Rauma Finull.
Pinne: Rundpinne nr 3 såvidt jeg husker.
Hot: I teorien ja, i praksis ikke.
2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Synes det var en kjempefin lue jeg da, selv uten sagging ;) De er så skjønne i den alderen da de får egne meninger om påkledning og slikt. Men det er mang en kamp man må gjennom, alt er ikke like kledelig eller varmt nok for den saks skyld.

Snertne sneller og små nøster sa...

He he - ja, de vet hvordan de vil ha det ;-)

God helg - klem Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...