mandag 18. juni 2012

Lysegrønn begynnelse

Det er ikke mange ukene siden løvet sprang ut her i nord, og for tre uker siden var det nysnø. Nå er det allerede full sommer, føles det som. Kjedelig vær blir det i alle fall aldri her oppe. Og hullstrikk i luksusgarn blir heller aldri kjedelig. Her er den spede begynnelsen på noe som nå snart kan springe ut i full størrelse:


onsdag 6. juni 2012

Reinkarnasjon

Jeg nevnte i et innlegg tidligere at mamma har vært uheldig og tovet et sjal jeg strikket for noen år siden. Uspunnet alpakka rundt silketråd tover til opplysning veldig mye, og veldig lett. Mamma foreslo at jeg kunne lage et sitteunderlag til Lerke av restene, og på mandag skred jeg til verket. Her er et før-bilde:Selv om sjalet er tett tovet går det enda an å skimte Flower Basket mønsteret. Jeg hadde funnet frem litt forskjellig restegarn fra kurven min for å finne ut hva som passet best sammen. Lerke ble litt bekymret rett før jeg satte i gang. "Mamma, skal du klippe i stykker sjalet? Jeg vil ikke at sjalet skal dø!" Jeg beroliget henne med at sjalet ikke skulle dø, det skulle bare få et nytt liv som sitteunderlag, og det syntes hun hørtes veldig fint ut.

Det jeg gjorde var å klippe opp langs midten av sjalet, og deretter la jeg de to tverrsidene mot hverandre slik at det ble et rektangel, og sydde sammen så tett og pent jeg kunne med rosa alpakkagarn i nesten samme farge som sjalet. Stingen jeg brukte lærte jeg på barneskolen. Jeg vet ikke hva de heter men de er mye brukt til kantsting. Det ga en fin sammensying på midten, og så brukte jeg samme type sting med dobbel tråd i kontrastfarge langs hele ytterkanten av rektangelet. Der brukte jeg mørkerosa PT2. Til slutt broderte jeg på navnet til Lerke i mørkerosa og grønn PT2 med attersting, også laget jeg en liten sommerfugl på frihånd med attersting og mine to første franske knuter ytterst på følehorna. Jeg er ingen dreven syerske så jeg var ganske fornøyd med at jeg fikk til akkurat det. Egentlig hadde jeg tenkt meg flere sommerfugler, men jeg rakk ikke det i denne omgangen. Lerke skulle nemlig bruke sitteunderlaget på fjelltur med barnehagen i dag. Her er det ferdige resultatet så langt:
Som en siste liten prikk over i´en tvinnet jeg en snor i rosa og grønn PT2 og sydde fast slik at sitteunderlaget kan rulles pent sammen og puttes i sekken.


Grønn fasit

I denne gjettekonkurransen var det tydelig at de norske leserne, og særlig de med barn i riktig alder, stilte skarpest. De grønne strikkevottene portretterer ganske riktig monsteret Buster fra Dunderly.


Dunderly er et nytt norsk barnebokunivers, og jeg kan røpe at jeg har et nært forhold til en av opphavsmennene. Som et resultat har hele familien et nært forhold til monstrene i Dunderly. Jeg har allerede fått bestilling på flere votter med det rosa smårollingemonsteret Moi og det turkise hurra-meg-rundt-monsteret Bulder, så det kan hende det dukker opp flere monster her på bloggen etterhvert.

Hvis du vil bli bedre kjent med Buster og de andre monstrene kan jeg anbefale et besøk i nettbokhandelen Pangbok. Der er både bøker, musikk, spill og kosedyr fra Dunderly til salgs, i tillegg til mange andre gode bøker og lydbøker med pang i!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...