lørdag 9. mars 2013

Fingerspitzgefühl

For mange år siden strikket jeg et par hvite hansker med et vakkert estlandsk "flette"mønster, som egentlig ikke er vanlige fletter men som dannes ved å flytte en og en maske. Slik ser de ut i dag:


Det hvite garnet har blitt nokså skittengrått, og hanskene som var litt vide i utgangspunktet har videt seg enda mer ut i bruk. Også har jeg slitt hull på høyre hånds langfinger og pekefinger:
Hansker med hull på fingrene er ganske kalde. Men selv om de ikke er så elegante som de en gang var ville jeg gjerne ha litt mer bruk ut av dem. Dermed måtte jeg prøve å gjøre en liten reparasjon. Dessverre er ikke stoppesøm noe jeg lærte på barneskolen, eller noe annet sted, og det er heller ikke noe jeg har praktisert nok til å kunne kalle meg særlig autodidakt. "Metoden" min består av å sy tverrtråder og deretter prøve å "veve" tråden mellom disse, og det ble nokså klumpete og stygt...
På den andre siden: Når fingertuppen er god (hel), er allting godt.Dessuten er jeg i gang med noen nye arvtakere. Denne gangen i litt tynnere garn, som gir en mye smalere hanske. Jeg gleder meg til å ta dem i bruk. Jeg må bare ut og fly litt først, så de kan bli ferdige  ;-)

Ha en deilig søndag og en flott ny uke alle sammen som titter innom!

7 kommentarer:

Snertne sneller og små nøster sa...

Så nydelige hansker du har strikka :-)Det er ikke det verste at noe går i stykker for at det rett og slett er brukt opp ;-)

God helg - klem Siv

Hege sa...

Veldig fine hansker!
Syns stoppinga di ikke var så verst ;)
Er enig med Siv, når det går hull på noe er det jo bare et bevis på at det har blitt likt og godt brukt.

Ha en fin søndag du og :)

Elisabeth sa...

Jeg er ikke så flink at jeg stopper det som er gått hull på. Yndlingshanskene mine gikk nettopp i søpla på grunn av adskillige hull :) De nye du strikker blir lekre, ser at passformen ser litt bedre ut når de er smalere. Regner med at det gjør at du bruker dem ekstra mye (Og da blir de fortere slitt, men pytt sann...)

Fuglemamma sa...

Jeg må innrømme at det er ikke av "flid" jeg har stoppet hanskene, men av nød. Jeg er nemlig nesten helt fri for varme håndplagg og har endt opp med å bruke disse og et annet hullete par flere ganger i det siste. Dere vet, skomakerens barn...

Ulla sa...

Smukke handsker. Må tilstå, at jeg ikke selv har hjemmestrikkede handsker. Men dine er mægt smukke. Kan du huske, hvor mønstret er fra?

Monstermønster sa...

Skomakerens barn, ja... må innrømme jeg stort sett strikker nytt fremfor å stoppe, kan ha noe med mine stoppeferdigheter.

Hvite hansker er utrolig stilig!

Guro sa...

De er virkelig lekre, og enda mer i virkeligheten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...