mandag 26. august 2013

Disputasgaven

For en tid tilbake fikk jeg en fin ny tittel jeg kan bruke når jeg bestiller hotellrom på engelskspråklige nettsider og sånt. I den forbindelse fikk jeg også mange fine gaver. En av disse gavene var fra en gruppe kollegaer som har vært på mange møter med meg og som derfor visste akkurat hva en nyslått samfunnsforsker kunne trenge: Garn, så klart. Gavekortet jeg fikk fra dem har blitt garn til Hauks grønne Space Invaders-genser og Lerkes rosa skolestartgenser og her er resten: litt pt2 skal nok bli votter eller luer eller noe annet lurt og nyttig. En hespe Lace skal blir noe vakkert og unyttig. Og 650 gram av den fineste tynne alpakkaen til Du Store Alpakka skal bli til en jakke. Til meg selv. Stakkars mannen fikk visst ingenting fra denne gaven. Men han står på lista mi...

lørdag 24. august 2013

Skolestartjenta i skolestartgenseren

"Du klarte det mamma, du ble ferdig!" Lerke hadde visst ikke følt seg helt trygg, men helga før skolestart var den rosa skolestartgenseren ferdig montert, brodert og heklet kant på. Oppskriften er fra et 7 år gammelt Rauma-hefte, og bortsett fra kontrastfargen har jeg fulgt den helt slavisk. Det er mye automatstrikk her, og brorparten av bolen ble faktisk strikket på konferanse i juni. Garnet er Pt 2, og det ble kjøpt samtidig som jeg kjøpte garn til Hauks genser. Mer om det i neste post. Og hvordan gikk skolestarten? Som en rosa drøm tror jeg nesten vi må si. Det er stas med skole!torsdag 15. august 2013

Knute på tråden

Lerkes rosa genser nærmer seg fullføring. Deadline er skolestart på mandag. I dag har jeg taklet frihåndsbroderi. De fleste stingene husket jeg fra før, men de franske knuter voldte meg litt hodebry. Heldigvis finnes det alltid en instruksjon på YouTube.

Jeg merker at hverdagen er i ferd med å ta overhånd igjen. Men jeg håper å finne mange pusterom til pinner og garn likevel.

lørdag 10. august 2013

torsdag 8. august 2013

Marius overload og strikkepolitikk

Liisa har blogget om hvordan man kan pimpe opp hytta si med Marius-mønster på alt fra spisebrikker og kopper til sittepuffer og ølvotter. Jeg måtte flire litt, for jeg synes selv at det har vært litt for mye Marius på litt for mange steder i det siste. Det kan bli for mye, selv for et populært og kjekt strikkemønster. Så viste det seg da også at det går en grense for hva rettighetshaveren synes man kan bruke Marius til. Den norske valgkampens første strikkepolitiske sak er et faktum:

I utlandet finnes det flere eksempler på at selv om strikking vanligvis regnes som noe som hører til privatsfæren så er det i likhet med andre personlige ting også noe politisk. For eksempel når den australske statsministeren Julia Gillard ble avbildet med strikketøyet sitt. Kommentatorene har bl.a. sagt at strikkingen er et forsøk på å skape en mer positiv opinion rundt sin egen person, og anklaget statministeren for å ikke være genuint opptatt av strikking. I Norge har også strikkende politikere vakt en viss forargelse, bl.a. da et bilde fra et kommunestyremøte viste en representant som strikket under møtet. Selv er jeg glad i å strikke på møter, men som jeg har skrevet om før vet jeg at det er noen som ikke liker det. Jeg synes det er litt interessant at strikking regnes som noe som ikke uten videre bør dras inn i offentligheten. Hva synes dere? Er det på tide med en strikkende topp-politiker i Norge? (Kanskje vi har noen uten at jeg har fått det med meg?)

En annen strikkerelatert nyhet nylig handlet om at fanger i Brasil har fått som jobb å strikke designerstrikketøy.   Jeg er litt usikker på hva jeg synes om dette. Er det utnytting av billig arbeidskraft, eller et positivt tiltak? Er strikking i fengslene god fangepolitikk?
søndag 4. august 2013

Skeptisk

Jeg strikker sjal. Men hvordan blir dette i fasongen egentlig? Det ser ut som det blir veldig kort over "vingene"? Jeg feller i snitt 3 masker per omgang, dvs 6 per rette, og det kan virke som om det er for mye? Må inn og leite på ravelry om jeg kan finne ut av hvordan sjalet skal se ut i ferdig tilstand. Eller bare strikke det ferdig og se hva jeg ender opp med...

fredag 2. august 2013

Lykkestedet

Har du et sted hvor du føler deg hel og hjemme? Jeg har det. Et sted jeg kan gå eller løpe turer i skog og på fjell, plukke bær, fiske, eller bare sitte helt stille og se. Og strikke, så klart. Her er noen glimt fra stedet mitt de siste dagene. Det er glimt av lykke.

torsdag 1. august 2013

Videy - en grå skjønnhet

Jeg drømte om en varm, enkel og samtidig vakker grå ullgenser eller lopapeysa. Strikket i uspunnet og ufarget islandsk plateull. Til bruk på grå sommerdager eller sene sommerkvelder. Strikkingen gikk som en drøm. Påbegynt en sen tirsdagskveld, fullført ti dager senere. Nå drømmer jeg bare om å strikke flere! Genseren er basert på et oppskriftshefte fra Alafoss, men jeg har tilpasset strikkefasthet og laget min egen fasong på ermene, alle vrangbordene er byttet ut med perlestrikk og bolen har fått innsving i livet. Jeg har gitt genseren navnet Videy, etter en øy som ligger rett utenfor Reykjavik. Den er både grå, vakker og drømmeaktig.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...