fredag 4. april 2014

Frossen prinsesse -

Hva er det med den frosne snødronningen Elsa som har fanget jentene fantasi så sterkt i vinter? Kald, ensom, sterk, vakker og med en komplisert relasjon til sin elskede lillesøster. Jeg tror Elsa tilbyr noe litt annet enn de andre Disney-prinsessene. Ikke minst fordi dette er en historie der det å finne ut av seg selv og søskenkjærligheten, og ikke den romantiske parkjærligheten, står i fokus. Og Elsa har stil, ikke tvil om det:


Hovedpersonen i den siste Disney-tegnefilmen Frozen er svært populær i Lerkes venninnegjeng, men ikke bare der. Da jeg skulle kjøpe Elsa-kostymet som Lerke hadde ønsket seg så veldig til bursdagen sin oppdaget jeg at kostymet var utsolgt. Ikke bare fra butikkene i Tromsø, men fra nettbutikkene over hele verden! De eneste treffene jeg fikk var noen kjoler på Ebay, flere av dem priset til over 200 dollar! Jeg hadde verken tid eller råd til å satse på det, så da ble alternativet å lage noe selv. Jeg er mer venn med strikkepinnene enn med symaskinen, men med litt inspirasjon fra Astrid på Connecting the Dots og tre ulike plagg fra klesskapet ble det Elsa-kjole til Lerke også.


Utgangpunktet: En rød smal kinesisk kjole som passer Lerke nå. Denne ble brukt som mønstermal. En hvit kjole med strutteskjørt av tyll ble sprettet opp i sømmene og brukt som overdel til kjolen og som materiale. Og en lang turkis jakke av råsilke som jeg aldri har brukt fikk et nytt liv som kjoleskjørt.


Den hvite toppen var for smal til Lerke str 7 år. Jeg brukte stoff fra kjolens underskjørt og sydde en skjøt i ryggen slik at toppen ble like bred som på den røde kjolen.


Silkejakken ble i sin tid skreddersydd til meg på Sri Lanka. Jeg sprettet forsiktig opp noen av sømmene og beholdt de andre som bunn og sidekant på skjørtet.
Den struttende tyllskjøret med hvitt broderi og paljetter var bredt nok til å bli delt i to og skjøtet sammen til en kvadratisk kappe. Denne ble sydd fast i det lange sløyfebåndet som satt fast i den hvite toppen.
Skjørtet ble sydd etter mal fra den kinesiske kjolen. Når jeg studerte den oppdaget jeg at innsvinget i livet var laget ved å sy to kiler på midten av kjolen. Det har jeg også gjort. I ettertid skulle jeg kanskje har laget dem litt kortere.
Tada! Ferdig. Prinsesse Lerke skal snart tas ut av badekaret og pyntes med tiara og sølvsmykke, og få håret sitt flettet i Elsa-flette. Karnevalsbursdagen er reddet. 

8 kommentarer:

Monstermønster sa...

En mester med nål også! Flott kostyme. Og spennende plagg med historier bak-slri lanka?

Elisabeth sa...

Å, den ble lekker!
En mor her hos oss fikk broren sin til å kjøpe stoff til en slik kjole på en innvandrerbutikk i Oslo. Hun sydde kjole og jenta ble skjønn! Gjør jo ikke noe at kostymene er utsolgt når dere er så kreative :)

Lea sa...

Godt du klaret det selv, hun blev flot vil jeg tro.

Liisa sa...

Vilket flott arbete! Frozen är populär också bland tonåringarna här hemma så något nytt måste de ha kommit på. De går omkring och sjunger på låtarna :) hoppas att Lerke känner sig lika stark och mäktig och vacker som Elsa när hon har outfiten på sig

frøken ij sa...

Hurra for kreativitet og gjenbruk! Jeg regner med at jenta ble fornøyd :) Jeg har også planer om litt sying, men foreløpig har ikke inspirasjonen nådd lengre enn til hodet..

God helg!

Snertne sneller og små nøster sa...

Så bra at det ordna seg :-) Kjolen ble veldig fin :-)) Jeg har et tantebarn som akkurat fylte 5, og hun fikk en Elsakjole - det var utrolig stas. Enn at det skal være sånn rift om noe så smått ;-)

Ha det godt - klem Siv

mimouna sa...

Kreativ og flott løsning! Tipper det ble en blid Lerke da hun fikk denne kjolen. :)

Nå savner jeg bittelitt å ha en liten jente i hus, merker jeg. Klumpen fikk nesten anfall av å måtte lese om Askepott og til og med TEGNE en prinsesse i norskboken i dag, hihi. Monstre, zombier og Angry Birds er tingen her i huset.

Systro sa...

Utrolig så kreativt! Så flink du er! Den kjolen vart kjempefin!!! og så artig når det er historie knytta til stoffene du bruker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...