mandag 14. april 2014

Påskehygge fra hytta

Bare et lite stemningsbilde fra hytta. Mugga som tjener som tulipanvase er arvegods fra mine besteforeldres hjem. Den har vært limt flere ganger. Jeg synes det sier noe om evnen til reparasjon og gjenbruk som var større før enn nå. Åkleet har mannen min fått en gang for lenge siden. Det er en Rana-gren tror jeg. Da han fikk det sa vi litt spøkefullt til hverandre at dette fikk vi gjemme til vi en gang fikk oss hytte. Og nå har vi det! God påske alle sammen, enten du er hjemme eller på hytta eller et annet sted!

torsdag 10. april 2014

Et lite stykke Estland

Jeg har strikket votter til Lerke fra boken med estlandske votter og sokker som jeg har linket til før. Akkurat disse har jeg strikket en gang før til Hauk, det var litt morsomt å gjenta dem til Lerke. Garnet er Pt4, og lilla er en av yndlingsfargene. Vottene har allerede vært i bruk en stund og ble aldri vasket eller dampet først, så de ser litt levd ut. Det viktigste er at de er varme, pene og lilla!fredag 4. april 2014

Frossen prinsesse -

Hva er det med den frosne snødronningen Elsa som har fanget jentene fantasi så sterkt i vinter? Kald, ensom, sterk, vakker og med en komplisert relasjon til sin elskede lillesøster. Jeg tror Elsa tilbyr noe litt annet enn de andre Disney-prinsessene. Ikke minst fordi dette er en historie der det å finne ut av seg selv og søskenkjærligheten, og ikke den romantiske parkjærligheten, står i fokus. Og Elsa har stil, ikke tvil om det:


Hovedpersonen i den siste Disney-tegnefilmen Frozen er svært populær i Lerkes venninnegjeng, men ikke bare der. Da jeg skulle kjøpe Elsa-kostymet som Lerke hadde ønsket seg så veldig til bursdagen sin oppdaget jeg at kostymet var utsolgt. Ikke bare fra butikkene i Tromsø, men fra nettbutikkene over hele verden! De eneste treffene jeg fikk var noen kjoler på Ebay, flere av dem priset til over 200 dollar! Jeg hadde verken tid eller råd til å satse på det, så da ble alternativet å lage noe selv. Jeg er mer venn med strikkepinnene enn med symaskinen, men med litt inspirasjon fra Astrid på Connecting the Dots og tre ulike plagg fra klesskapet ble det Elsa-kjole til Lerke også.


Utgangpunktet: En rød smal kinesisk kjole som passer Lerke nå. Denne ble brukt som mønstermal. En hvit kjole med strutteskjørt av tyll ble sprettet opp i sømmene og brukt som overdel til kjolen og som materiale. Og en lang turkis jakke av råsilke som jeg aldri har brukt fikk et nytt liv som kjoleskjørt.


Den hvite toppen var for smal til Lerke str 7 år. Jeg brukte stoff fra kjolens underskjørt og sydde en skjøt i ryggen slik at toppen ble like bred som på den røde kjolen.


Silkejakken ble i sin tid skreddersydd til meg på Sri Lanka. Jeg sprettet forsiktig opp noen av sømmene og beholdt de andre som bunn og sidekant på skjørtet.
Den struttende tyllskjøret med hvitt broderi og paljetter var bredt nok til å bli delt i to og skjøtet sammen til en kvadratisk kappe. Denne ble sydd fast i det lange sløyfebåndet som satt fast i den hvite toppen.
Skjørtet ble sydd etter mal fra den kinesiske kjolen. Når jeg studerte den oppdaget jeg at innsvinget i livet var laget ved å sy to kiler på midten av kjolen. Det har jeg også gjort. I ettertid skulle jeg kanskje har laget dem litt kortere.
Tada! Ferdig. Prinsesse Lerke skal snart tas ut av badekaret og pyntes med tiara og sølvsmykke, og få håret sitt flettet i Elsa-flette. Karnevalsbursdagen er reddet. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...