fredag 17. november 2017

Klar for mørketid?


Noen ganger har garn en litt kronglete vei fra fine hesper i butikken til ferdig strikkeplagg. Dette skulle for eksempel egentlig ha vært en Miss Rachel´s yoke fra Kate Davis. Jeg kjøpte både mønster og garn i Edinburgh i fjor sommer. Garnet var Baa Ram Ewe´s Dovestone, i nydelige høstfarger. De så fine ut sammen i butikken, men da jeg begynte å strikke mønsterstrikk av dem var det noe som ikke stemte. Det ble ikke en fin høstskog, men noe annet, litt trist og nesten sykelig. Teksturen ble også litt for knotete med alle fargeskiftene i nokså tykt garn. Det endte med at jeg rakk opp hele greia og sendte alle de fine oppnøstede garnballene i skammekroken mens jeg grublet på hva jeg nå skulle gjøre.

Heldigvis gir Ravelry mulighet til å søke på match mellom garn og strikkeprosjekter, og da fant jeg ut at jeg kunne bruke akkurat dette garnet til en Ready for fall av Isabell Kramer i stedet. Som sagt så gjort. Genseren ble riktignok ferdig i vår, men nå er jo høsten allerede over og jeg må vel i stedet gjøre meg klar for mørketid:


Garnet fra Baa Ram Ewe var dessverre en liten skuffelse. Jeg hadde så lyst til å elske det, men sannheten er at det nupper fryktelig. Heldigvis finnes det nuppefjernere.Den er nå ikke så verst, den mørketida heller da. Det lyset vi har blir så vakkert!


4 kommentarer:

Lea sa...

Du fik det bedste ud af din garn. Utroligt du tager det hele op igen. Der findes meget dårligt garn idag, det er rester fra møbel og tøj industrien. Mærkeligt med mørketid, det må være trist. Men på sommeren har i meget solskin. Din trøje er meget fin.

Elisabeth sa...

Det ble jo en kjempefin genser, men det er ikke alltid man liker garnet så veldig godt :) Mørketiden er koselig, jeg er bare så trøtt på morgenen.

Liisa sa...

En sån fin tröja! Jag hoppas att den slutar att noppa efter att ha fällt ordentligt en omgång! Det är så vackert med vinter!

Strikkeheksen sa...

Sikken smuk trøje, du endte med at få ud af anstrengelserne :-) Ser så godt ud sammen med dig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...